Cum să aveți grijă de lenjeria de pat

Cum să aveți grijă de lenjeria de pat

Când mergeți la cumparaturi pentru a achizitiona lenjerii de pat, veți găsi o varietate mare de culori diferite, modele, țesături și prețuri pentru piesele de care aveți nevoie. Pe cât sunt de multe opțiuni disponibile, pe atât de multe moduri diferite sunt de a le îngriji. Culorile trebuie protejate, iar fibrele trebuie tratate corect.

Cu toate acestea, dincolo de instrucțiunile specifice, sunt câteva sfaturi generale pe care dorim sa vi le transmitem pentru cumpărarea, curățarea și îngrijirea cearceafurilor, a pernelor și a altor parti din lenjeriile de pat. Citiți mai jos sfaturile noastre pentru îngrijirea și curățarea lenjeriilor de pat.

1. Citiți și salvați instrucțiunile de îngrijire

Nu este nevoie să te gândești cum să ai grijă de patul tău. Fiecare lenjerie de pat pe care o cumpărați are recomandări specifice pentru curățare și uscare - pur și simplu urmați instrucțiunile de pe etichetă!

Este o idee minunată să salvați instrucțiunile de îngrijire înfășurate cu fiecare bucată de lenjerie de pat. Etichetele cusute în tivul tesaturii vă arata chiar și cum să spălați și să le uscați. Este indicat să notați instrucțiunile pe o foaie si sa o păstrați în apropierea masinii de spălat.

2. Instrucțiuni generale de spălare

În timp, este întotdeauna cel mai bine să urmați instrucțiunile de îngrijire specifice de pe etichetă, asa incat iată câteva reguli generale de spălare a lenjeriilor de pat ce trebuie respectate:
Spălați lenjeria în apă rece sau călduță, la temperatură intre 40 grade Celsius, maximum 60 grade Celsius. Nu este nevoie de apă fierbinte. Cearceafurile nu sunt foarte murdare. Utilizați ciclul de clătire suplimentar, dacă este disponibil, pentru a îndepărta resturile de detergent. Utilizați mai puțin detergent decât de obicei. De fapt, aveți nevoie de aproximativ jumătate din cantitatea recomandată pe eticheta detergentului. Evitați utilizarea înălbitorului, deoarece rupe fibrele țesăturilor din care este fabricata lenjeria de pat.

3. Instrucțiuni generale pentru uscarea lenjeriei de pat

Când uscați cearceafurile, lăsați foile în uscător doar până se usucă putin. Evitați uscarea completa altfel veti avea un cearceaf foarte sifonat. Îndepărtați cu ușurință cearceafurile din uscător și impaturiți imediat. Apăsați manual pentru a elimina ridurile excesive. Pentru un pat frumos, călcați în partea de deasupra a cearceafurilor.

4. Fețele de pernă

Dacă găsiți fețele de perna pe care le doriti și aveti posibilitatea, cumpărați câteva in plus. Fețele de pernă se uzează mai repede decât cearceafurile. Calcati-le cu fierul de călcat pentru un aspect proaspăt, frumos și curat. Schimbați fețele de pernă cel puțin de două ori pe săptămână, deoarece se murdaresc cel mai repede.

5. Depozitarea lenjeriei de pat

Este o idee bună să ai cel putin trei seturi de lenjerii de pat. Utilizați unul pe pat, unul în dulap și unul care se afla spălat. Rotiți seturile de lenjerii de pat pe care le folosiți (față de seturile de pat pe care le stocați) frecvent, astfel încât acestea să se uzeze uniform. Schimbați cearceafurile de pat si patura/pilota/plapuma o dată pe săptămână.