Lenjerii Pat Bumbac Organic BIO

Lenjerii Pat Bumbac Organic BIO

FOLOSIREA LENJERIEI DE PAT ECOLOGICE ADUCE O DIFERENTA?

 

Ce stim despre lenjeriile de pat din bumbac organic

Bumbacul organic este în general definit ca bumbac care este cultivat organic în țări subtropicale, din plante nemodificate genetic și fără utilizarea oricăror produse chimice agricole sintetice cum ar fi îngrășămintele sau pesticidele. Producția sa trebuie să promoveze și să consolideze biodiversitatea și ciclurile biologice. În Statele Unite, plantațiile de bumbac trebuie să îndeplinească, de asemenea, cerințele impuse de Programul organic național (NOP) de la USDA pentru a fi considerate ecologice. Această instituție stabilește practicile permise pentru controlul dăunătorilor, creșterea, fertilizarea și manipularea culturilor ecologice. Bumbacul organic este în prezent cultivat cu succes în multe țări; cei mai mari producători (începând din 2007) sunt Turcia, India și China . Diferite companii, inclusiv Nike, Walmart și C & A au inclus sau au trecut la bumbac organic. Începând cu 2011, China, S.U.A., India, Pakistan, Brazilia, Turcia, Grecia, Australia, Siria, Mali și Egipt toate produc bumbacul organic.

Beneficiile de sănătate ale lenjeriei de pat ecologice 

Când vine vorba de lenjerii pat, dorim sa ne simtim in paturile noastre ca intr-o mini vacanta, sa oferim corpului nostru o adevărată pauză de stresul zilei. Și acest lucru ar trebui pentru corpul tău să includă o pauză de la substanțe chimice toxice utilizate de obicei pentru a face așternuturi de pat. Numărul de substanțe chimice periculoase care pot fi folosite pentru a produce aspectul luxos al lenjeriilor pat convenționale este uimitor. Fie că este vorba de lenjerie de pat convențională, de bumbac clasic, ne expunem adesea la o mulțime de pesticide toxice, la procesarea și vopsirea produselor chimice, la tratamente anti-pilling și finisare. In acest sens, Comisia Europeană a depistat o astfel de problemă si a decis sa interzica o serie de substanțe chimice utilizate în lenjeriile de pat de zi cu zi din cauza preocupărilor legate de expunerea umană sau de mediu la substanțe cancerigene sau disruptoare de hormoni.  

Care sunt avantajele principale ale lenjeriei de pat ecologice 

1. Este mai delicat si deci potrivit pentru pielea sensibila

Bumbacul organic păstrează departe substanțele chimice dure de pielea sensibilă. Ati avut experiența proprie a copiilor sensibili la lenjeriilor de pat din bumbac convențional care au avut erupții roșii. Aceste intamplari te fac să te întrebi la ce ne expunem? 

2. Poți să dormi mai bine

Poate fi uimitor dar este adevarat, conteaza calitatea lenjeriilor de pat. 

3. Bumbacul organic protejează mai bine sănătatea tuturor

Din păcate, o serie de produse chimice utilizate în produsele textile (lenjerii de pat microfibra in special) au fost legate de perturbări endocrine ale persoanelor care le foloseau. Are impact nu numai asupra vieții dar și a mediului, si s-a dus pana la dizabilități de învățare, infertilitate, obezitate și cancer la sân. 

4. Nu se introduc substanțe chimice toxice în mediul înconjurător

Este important să ne uităm nu numai la reziduurile toxice rămase pe țesături, ci și la întregul proces, pentru a ne asigura că substanțele chimice nocive nu sunt eliberate în tesatura in timpul producției. Deci impactul asupra agriculturii și producției ecologice sunt esențiale pentru sănătatea oamenilor, a animalelor și a terenurilor din jurul fermelor, și fabricilor. 

5. Lenjeria pat organică este mai durabilă

Evaluate în funcție de utilizarea terenurilor, utilizarea apei, consumul de energie, emisiile și toxicitatea ecosistemelor și a oamenilor, cânepa organică, lenjeria pat organică și bumbacul organic au fost evaluate ca fiind mai durabile decât cânepa și inul și mult mai durabile decât chiar bambusul. 

Sourse: www.smooth.com.